Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rybízovec
Autor: neznámý
Datum přidání 05.08.2015
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 70 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 žloutky
  • 2 bílky + 50 g třtinového cukru na sníh
  • 70 g mandlí nebo jiných ořechů (nastouhané)
  • kůra z jednoho citrónu (najemno nastrouhaná)
  • 200 g rybízu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,72 g 19,05 g 13,30 g 876,38 kJ (209 kcal)
celkově 37,24 g 190,50 g 133,02 g 8 763,80 kJ (2093 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve utřeme změklé máslo s 50 g třtinového cukru a citrónovou kůrou. Pomalu vmícháme 2 žloutky.  Ze dvou bílků a 50 g třtinového cukru ušleháme tuhý sníh.  Pak přidáme mouku a mandle (nebo jiné ořechy). Troubu rozehřejeme na 180°C. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme rybízem a zvolna pečeme, dokud okraje nezezlátnou. Ještě teplý koláč pocukrujeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty