Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžová kaše se zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 08.05.2012
Druh receptu Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 pytlíčky rýže
  • 1,5 l plnotučného mléka (můžeme použít i obilné mléko)
  • kvalitní máslo
  • třtinový cukr
  • 1/2 karotky
  • 1 malá brambora
  • pórek
  • sůl
  • petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Propláchnout rýži vysypu do hrnce s vařící vodou a osolím, na mírném ohni vařím tak 8-10 minut, pormíchávám. Mezitím si svařím plnotučné mléko a poté ho přidám k vařící se rýži, důkladně promíchávám a nechám vařit, dokud zcela nezměkne. Pokud se bude rýže připalovat, doliju ještě mlékem a neustále promíchávám do úplného změknutí. Mezitím si v osolené vroucí vodě uvařím do měkka nakrájenou karotku, brambor, přidám pórek a nechám vařit také do měkka. Až se bude kaše dodělávat, přidám 2-3 lžíce cukru a promíchám, nechám pod pokličkou dojít. Uvařenou zeleninu najemno nakrájíme nebo kdo má, použije mixér a na hrubější kousky rozmixuje (ne úplně na kaši). Zeleninu smíchám s rýží a případně dochutím. Podáváme zatepla, vhodné i pro děti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty