Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špagety s hlívou ústřičnou a rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 22.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaget
  • 200 g rajčatového pyré
  • 5 rajčat na sluníčku uzrálých
  • 4 papriky
  • 4 žampióny
  • 3 stroužky českého česneku
  • 1 trs hlívy ústřičné (i více)
  • 1 menší pórek
  • olivový olej
  • bazalka, petrželka
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,98 g 75,73 g 10,29 g 1 951,13 kJ (466 kcal)
celkově 63,92 g 302,94 g 41,17 g 7 804,53 kJ (1864 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na olivovém oleji si osmahneme pórek, přidáme na plátky pokrájené žampiony, hlívu a papriku. Mírně podlijeme vodou, osolíme a dusíme do změknutí. Mezitím si uvaříme s pár kapkami oleje špagety podle návodu na obalu. K podušené zelenině přidáme rajčatové pyré, rajčata pokrájená na kostičky, čerstvě nasekané bylinky a prolisovaný česnek. Rajčatovou směs prohřejeme. Špagety zcedíme a smícháme se směsí. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty