Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špagety se špenátovou omáčkou a lněným semínkem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaget
  • 200 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 100 g nasekaného špenátu (špalíčky)
  • 50 g kvalitního kečupu
  • 15-20 g uzeného tempehu
  • 1 hrníček kukuřičné strouhanky
  • 5 žampionů
  • 1 cibule
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička sezamových semínek
  • olivový olej
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,88 g 92,53 g 6,25 g 2 092,55 kJ (500 kcal)
celkově 89,39 g 462,64 g 31,24 g 10 462,75 kJ (2499 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mezitím, co se nám budou vařit špagety, si uděláme omáčku. Na trošce olivového oleje orestujeme na jemno pokrájenou cibulku, přidáme žampiony, špenát a na kousky pokrájený uzený tempeh. Podlijeme lehce vodou a podusíme. V hrníčku si rozmícháme kukuřičnou strouhanku s vodou a vlijeme k žampionům, jakmile jsou měkké. Zároveň přimícháme kečup, fazole v rajčatové omáčce a bazalku, lehce osolíme. Mícháme, dokud se nám nově přidané suroviny neprovaří. Špenátovou omáčkou polejeme uvařené špagety a posypeme sezamovými semínky. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty