Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové těstoviny s hlávkovým zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldových těstovin
  • ½ hlávkového zelí
  • kukuřičná strouhanka
  • 1 ks kuřecího bujónu Bio
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička máslo
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička himalájské soli 
  • sýr na strouhání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,70 g 82,26 g 6,47 g 1 902,13 kJ (454 kcal)
celkově 78,48 g 411,30 g 32,35 g 9 510,67 kJ (2271 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu  na obale ve velkém hrnci a poté scedíme. Mezitím si v nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na nudličky pokrájené očištěné hlávkové zelí a chvíli zprudka opékáme, poté zalijeme trochou vody, přidáme kmín,  třtinový cukr a dusíme. Po změknuti do pánve vsypeme přiměřené množství kukuřičné strouhanky a kuřecí bujón, čímž směs zahustíme. Přidáme majoránku a řádně promícháme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a nebo pomocí lisu rozmačkáme. Uvařené a scezené těstoviny vmícháme do přidáme do zeleninové směsi společně s česnekem, osolíme, směs řádně promícháme a podáváme na stůl. Můžeme ozdobit pokrájenou červenou paprikou, bazalkou nebo posypeme nastrouhaným sýrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty