Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Špaldové celozrnné těstoviny Bio
Bezvaječné těstoviny
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,70 g | 82,26 g | 6,47 g | 1 902,13 kJ (454 kcal) |
celkově | 78,48 g | 411,30 g | 32,35 g | 9 510,67 kJ (2271 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obale ve velkém hrnci a poté scedíme. Mezitím si v nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na nudličky pokrájené očištěné hlávkové zelí a chvíli zprudka opékáme, poté zalijeme trochou vody, přidáme kmín, třtinový cukr a dusíme. Po změknuti do pánve vsypeme přiměřené množství kukuřičné strouhanky a kuřecí bujón, čímž směs zahustíme. Přidáme majoránku a řádně promícháme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a nebo pomocí lisu rozmačkáme. Uvařené a scezené těstoviny vmícháme do přidáme do zeleninové směsi společně s česnekem, osolíme, směs řádně promícháme a podáváme na stůl. Můžeme ozdobit pokrájenou červenou paprikou, bazalkou nebo posypeme nastrouhaným sýrem.
Přidat komentář