Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Štrúdl plněný hlávkovým zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 26.06.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:

  • 500 g špaldové mouky
  • 2 ks vajec
  • 4 lžíce mléka
  • špetka himalájské soli
Náplň:
  • 200 g hlávkového zelí
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce octa
  • 1 cibule na drobno pokrájená
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z mouky, vajec, mléka a soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na pomoučněném vále na tenkou placku. Hlávkové zelí opláchneme a pokrájíme na droboulinké kousíčky. V hrnci necháme zpěnit na másle cibuli, přidáme zelí, kmín a chvíli dusíme pod pokličkou. Po 20 minutách ochutíme octem, solí a třtinovým cukrem, zamícháme a ještě chvíli vaříme. Na vyválenou placku rovnoměrně rozložíme zelí a i s náplní stočíme do rolády. Závin nakrájíme na kousky položíme na pečícím papírem vyložený pekáč. Pečeme s víkem v předehřáté troubě. Víko z pekáče sundáme těsně před dopečením. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty