Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené zelí s těstovinami a rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 05.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g těstovin
  • 100g tvrdého sýru
  • 1 hlávka malého zelí
  • 8 cca rajčat
  • 1/2 pórku
  • 3 stroužky českého česneku
  • špaldová mouka
  • bazalka, majoránka, libeček
  • drcený kmín
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena listovaný
  • máslo na vymazání
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,10 g 29,03 g 7,52 g 814,22 kJ (194 kcal)
celkově 64,82 g 232,25 g 60,18 g 6 513,79 kJ (1556 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pórek osmahneme na slunečnicovém oleji. Zelí krátce podusíme s kmínem, trochou soli a vody. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Plech vymažeme máslem. V misce smícháme zcezené těstoviny, zelí a pórek. Podle chuti osolíme vmícháme bylinky, prolisovaný česnek a trochu mouky. Důkladně promícháme a přesypeme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi půl hodiny, po uplynutí této doby posypeme sýrem a ještě zapečeme. 

Tipy na vylepšení

Kdo chce mít křupavější a vypečenější těstoviny peče déle jak půl hodiny. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Jana | 5.09.2012 - 16:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc sem si pochutnala, jen jsem přidala trošku smetany

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty