Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové vdolky sypané mákem
Autor: neznámý
Datum přidání 12.10.2013
Druh receptu Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
80 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g špaldové hladké mouky
  • 250ml vody
  • 50g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1/2 lžičky soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,48 g 73,20 g 40,40 g 2 832,50 kJ (676 kcal)
celkově 21,90 g 292,80 g 161,60 g 11 330,00 kJ (2706 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, sůl a promícháme. Doprostřed rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vody a mícháním necháme rozpustit. Pak vlijeme rozpuštěné máslo a zbytek vody a vypracujeme těsto. Po vykynutí těsta na pomoučněném vále vytvarujeme vdolky. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou zhruba čtvrt hodiny. Vykynuté vdolky pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty