Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketa s rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 24.08.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 600 g cukety
  • 3 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • špaldová mouka
  • 90 g tvrdého sýra
  • 1 hrst petrželky
  • 1 vejce (nemusí být)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • kypřící prášek nebo jedlá soda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,82 g 23,94 g 7,44 g 746,25 kJ (178 kcal)
celkově 54,11 g 119,68 g 37,21 g 3 731,27 kJ (891 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Plech nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem. Pokud máme starší cuketu, vydlabeme semínka. Cuketu i sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle. Přidáme pokrájená rajčata a papriku, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Lehce poprášíme moukou. Pro lepší nadýchanost přidáme kypřící prášek nebo jedlou sodu, dále přidáme petrželku, drcený kmín a sůl. Kdo chce, vmíchá ještě vejce. Všechny suroviny důkladně promícháme. S moukou to moc nepřeháníme, abychom neměli příliš hutnou hmotu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Cuketu nepečeme na vyšší teplotu, aby se nám hned ze začátku nevytvořila kůrčička a směs se nám propekla i zevnitř.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 3.09.2015 - 16:26

Sunriska: Aha, tak děkuji za vysvětlení, ale přesto, jak už jsem psala, nesedí mi to tam, když to jen zapékám, máme tedy dobrou troubu a odpečeno má už dost, není žádná nově pořízená a děkuji za kompliment :-) Ráda si tento recept ještě nejednou zopakuji ,až zas budou na zahradě rajčátka a papriky.

Sunriska | 3.09.2015 - 15:26

Sharunko, koukám, že jsem ji 3 lety dělala, ale už si postup přímo nepamatuju. :) Kypřící prášek se tam dává proto, aby to bylo nadýchanější. A hodina pečení - záleží na výkonnosti trouby a na tloušťce vrstvy. Šikovná hospodyňka snadno odhadne, kdy je hotovo, což ty určitě jsi! ;)

sharunka03 | 3.09.2015 - 14:37

A doba pečení, mi taky nesedí, určitě jsem to nepekla hodinu.

sharunka03 | 3.09.2015 - 14:35
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak já opět musím hodnotit kladně, ale opět jsem si to upravila podle svého. Nějak ale v tomto receptu nechápu kypřící prášek, to jako fakt? Nejdřív jsem se lekla,že to není zapečená zelenina,ale nějaká buchta, s těma mám spojený kypřící prášek. Takže, veškerou zeleninu jsem nakrájela a dala do mísy, promíchala jako salát, přidala jsem česnek i navíc šalotku a osolila a poprášila moukou. Zvlášť nastrouhala sýr a do něj dala kmín, vejce a jarní cibulku s troškou vody. Zeleninu jsem dala samotnou zapéct a po té jsem dala vaječnou směs a nechala dodělat. A všeho zase víc, protože toto množství co tu je mi spíš přijde,tak pro dva a ne pro pět osob. Tak mám takhle svých šest porcí větších. Díky za recept.

Sunriska | 24.08.2012 - 11:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jedno z mých oblíbených jídel! A nejvíc mi chutná za studena..:)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty