| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 29.10.2014 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
15 min |
| Doba vaření: | 90 min |
| Počet porcí: | 6 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 19,40 g | 23,88 g | 42,80 g | 2 349,64 kJ (561 kcal) |
| celkově | 116,37 g | 143,30 g | 256,80 g | 14 097,85 kJ (3367 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Dýni hokkaido dobře omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na asi centimetr široké plátky a stejně také syrové, oloupané brambory. Formu na pečení potřeme olivovým olejem a vložíme brambory s dýní. Přikryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu na 180°C. Mezitím smetanu smícháme s ementálem, solí a pepřem, zalejeme brambory s dýní a pečeme ještě necelých 30 minut.
Sýru dávám obvykle mnohem méně, tak polovičku, ale je to výborné, moje oblíbená kombinace, dýně můžu na jakékoli způsoby.
Přidat komentář