Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninové taštičky
Autor: neznámý
Datum přidání 24.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 brambora
  • 1 mrkev
  • asi 4 růžičky květáku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce šťávy z limetky
  • 1 lžíce vody
  • 4 lžíce hrášku
  • 1 lžička - kari, sůl, drcený kmínek
  • 1 vejce na potření
Na těsto: 
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky špaldové
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 190°C, bramboru oloupanou a nakrájenou s mrkví uvaříme ve vodě-asi 10-15 minut, pak slijeme a nadrobno vše pokrájíme. Smícháme si olej, šťávu, vodu, hrášek a koření a vaříme cca 3 minuty, pak vmícháme bramboru s mrkví, květák a necháme vychladnout. Do mouky si přidáme máslo a zpracujeme, poté přilijeme mléko a vypracujeme tuhé těsto, které dáme na pomoučený vál. Rozdělíme si ho na 4 díly a z každého uděláme placku asi 20cm velkou a tu pak rzpůlíme. Vytřeme si plech na pečení. Zeleninovou nápl'n naklademe na půl kruhy a okrajeme potřeme vodou, přehneme a přitiskneme k sobě. Hotové taštičky potřeme vejcem a dáme péci asi na 25minut dozlatova.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty