Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Losos na víně s brusinkovou zálivkou
Autor: mona047@
Datum přidání 27.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 filetů lososa
  • 4 citróny
  • sůl, pepř
  • lžíce olivového oleje
  • sklenka bílého vína (nesířeného)

Zálivka:

  • brusinky
  • bílé víno (nesířené)
  • šťáva z citrónu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 20,74 g 9,94 g 14,56 g 1 154,02 kJ (276 kcal)
celkově 124,42 g 59,63 g 87,34 g 6 924,10 kJ (1654 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Lososa osolíme. Poté ho naložíme v marinádě a necháme 3 hodiny marinovat. Marinádu jsme si připravili z olivového oleje a šťávy z citrónu. Poté si troubu předehřejeme na 175°C a lososa nandáme společně se šťávou do pekáče. Podlijeme a pečeme cca 45 min.

Zálivka: Šťávu z citrónu s brusinkami rozmícháme a s vínem přivedeme k varu. Necháme minutku povařit a odstavíme. Lososa naservírujeme na talíř a pokapeme zálivkou. Jako přílohu můžeme zvolit např. bramborovou kaši.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Slunew | 23.04.2014 - 21:38

je moc dobrý jen místo kaše jsme měli směs (2/3 rýže a zbylá 1/3 půl-napůl jáhly a pohanka)

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty