Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívový salát
Autor: lanvin
Datum přidání 07.10.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 3 velká rajčata
  • 2 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • hlávkový salát
  • zelená petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,17 g 16,32 g 3,40 g 520,99 kJ (124 kcal)
celkově 18,50 g 48,95 g 10,19 g 1 562,96 kJ (373 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omytou hlívu nakrájíme na širší proužky a posypeme lehce pokrájeným česnekem. Rajčata nakrájíme na osminky, můžeme je oloupat, ale není to nutné. Cibuli nakrájíme na kolečka. Na větší pánvi na oleji pomalu orestujeme hlívu dozlatova. Na jiné pánvi na oleji orestujeme cibuli. Obojí pak necháme na ubrousku okapat od oleje. V míse promícháme hlívu s cibulí a lehce dochutíme solí. Na talíř dáme listy salátu, nakrájená rajčata, kopeček hlívy s cibulí a posypeme petrželkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Beranek.Martin89@ | 7.10.2010 - 20:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Mikuláš a Barborka: Zdravá nadílka s respektem k tradici

Svatá Barbora a svatý Mikuláš patří k nejvýraznějším postavám českého adventu.…

Počet dětí s nadváhou či obezitou roste.

Více než pětina českých dospívajících má nadváhu nebo obezitu a jejich počet…

Budeme plasty vyrábět z potravinového odpadu?

Potravinový odpad jako základ pro biologicky rozložitelné plasty – vědci z…

Další zajímavé recepty