Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tak trochu jiná čokoláda
Autor: eoon@
Datum přidání 23.12.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 20 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 tabulky kvalitní čokolády (70%)
  • jen 2 lžičky másla
  • 1 lžíci medu
  • trošku čerstvého mléka
  • agar

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nad vodní párou jsem si rozpustila tabulky nalámané čokolády, přidala jsem trošku másla, med a mléko a nechala vše rozpustit a spojit, v případě potřeby jsem dolila mlékem, aby to nebylo moc husté, ale spíše tekutější. Směs jsem pak (když byla rozpuštěná) přelila do kastrůlku, kde jsem jí přivedla trochu k varu (ne aby to bublalo úplně, spíše jen náznak varu;)) a přidala jsem želatinu agar, promíchala a nechala chvíli provařit. Do připravených formiček na čokoládu jsem pak směs nalila - a nepekla! :-) Dala jsem jí do chladu (balkon, lednice...) ztuhnout a nakonec vyklopila z formiček. Cukroví, ač nevšední bylo moc dobré a nebylo v něm zdaleka tolik tuku/másla jako v klasické čokoládě.

Příběh receptu

Napadlo mě vyzkoušet trochu jinou verzi domácí čokolády, kde nebude tolik tuku :)

Tipy na vylepšení

Skvělé je i posypat je namletými oříšky (kokosem) nebo sušeným ovocem a dát zatuhnout.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty