Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cibule plněná piniovými oříšky
Autor: lanvin
Datum přidání 24.09.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 velké krajíce tmavého chleba
  • 4 velké červené cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vrchovaté lžíce piniových oříšků
  • 200 g nakrájených žampionů
  • 4 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
  • sůl, pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,73 g 29,77 g 22,27 g 1 461,18 kJ (349 kcal)
celkově 34,91 g 119,07 g 89,07 g 5 844,70 kJ (1396 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Chléb dáme do trouby, aby ztvrdnul a dal se nastrouhat. Z cibule odkrojíme vrchní a spodní část, dáme ji do hrnce s vařící vodou a vaříme až trochu změkne. Necháme vychladnout a vydlabeme vnitřek, aby se cibule dala naplnit. Na oleji orestujeme nakrájený česnek a nasekaný vnitřek z cibule. Přidáme nasekané oříšky a žampiony. Dusíme asi 5 minut. Směs promícháme s nastrouhaným chlebem a petrželkou. Dochutíme solí a pepřem. Cibuli touto směsí naplníme, zabalíme do alobalu, vršek necháme otevřený a pečeme v troubě 30-40 minut při 160°C.  

Tipy na vylepšení

Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

V Česku chybí kuřecí...

Na trhu chybí drůbeží maso. Není to nářek zpracovatelů masa, ale prostý popis…

Test anglické slaniny 2024

test uzenin provádí redakce dTestu poměrně pravidelně. tentokrát je to o…

Další zajímavé recepty