Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborové plátky zapečené v troubě
Autor: neznámý
Datum přidání 07.09.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 kg brambor
  • 30 g uzeného tempehu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky oregána
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 4 stroužky českého česneku
  • himalájská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,75 g 46,80 g 1,79 g 1 094,27 kJ (261 kcal)
celkově 46,52 g 280,80 g 10,72 g 6 565,60 kJ (1568 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nakrájíme oškrábané brambory na tenké plátky. Na plechu pokapaném slunečnicovým olejem brambory rozprostřeme a promícháme s kořením. Ještě ale než začneme brambory sypat na plech, opláchneme plátky brambor vodou od přebytečného škrobu. Plech s bramborovými plátky vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Zhruba za půl hodiny promícháme lopatkou a dopečeme. V malém kastrůlku kápneme slunečnicový olej, rozpálíme a vařič vypneme. Vhodíme celé stroužky česneku a z obou stran opečeme. Za minutku by mělo být hotovo. Tempeh pokrájíme na kostičky a prohřejeme v tom samém kastrůlku, kde jsme opekli česnek. Opečené suroviny vhodíme do ručního mixéru a nasekáme na jemno. Promícháme s opečenými plátky brambor. Podáváme jako přílohu k masu, zelenině nebo jíme jen tak samotné.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

V Česku chybí kuřecí...

Na trhu chybí drůbeží maso. Není to nářek zpracovatelů masa, ale prostý popis…

Další zajímavé recepty