Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborové plátky zapečené v troubě
Autor: neznámý
Datum přidání 07.09.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 kg brambor
  • 30 g uzeného tempehu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky oregána
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 4 stroužky českého česneku
  • himalájská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,75 g 46,80 g 1,79 g 1 094,27 kJ (261 kcal)
celkově 46,52 g 280,80 g 10,72 g 6 565,60 kJ (1568 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nakrájíme oškrábané brambory na tenké plátky. Na plechu pokapaném slunečnicovým olejem brambory rozprostřeme a promícháme s kořením. Ještě ale než začneme brambory sypat na plech, opláchneme plátky brambor vodou od přebytečného škrobu. Plech s bramborovými plátky vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Zhruba za půl hodiny promícháme lopatkou a dopečeme. V malém kastrůlku kápneme slunečnicový olej, rozpálíme a vařič vypneme. Vhodíme celé stroužky česneku a z obou stran opečeme. Za minutku by mělo být hotovo. Tempeh pokrájíme na kostičky a prohřejeme v tom samém kastrůlku, kde jsme opekli česnek. Opečené suroviny vhodíme do ručního mixéru a nasekáme na jemno. Promícháme s opečenými plátky brambor. Podáváme jako přílohu k masu, zelenině nebo jíme jen tak samotné.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty