Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Červená čočka se zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 17.07.2011
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g červené čočky
  • 300 g hlávkového zelí
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,03 g 65,28 g 1,44 g 1 415,20 kJ (338 kcal)
celkově 66,08 g 195,85 g 4,33 g 4 245,60 kJ (1014 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Červenou čočku propereme a namočíme na několik hodin do vody. Poté vodu slijeme a nalijeme čerstvou, aby byla zhruba 1 cm nad povrchem. Během vaření můžeme vodu dolévat, ne však tolik, aby se nemusela dodatečně zahušťovat. Před začátkem vaření si nejprve očistíme zeleninu a pokrájíme na malé kostičky. Čočku vaříme na mírném ohni pod pokličkou společně se zelím, kořenovou zeleninou a tymiánem. Solíme až na úplný závěr. Uvařenou čočku se zeleninou podáváme samotnou nebo celozrnným pečivem. Pokrm můžeme dozdobit barevnou paprikou a jarní cibulkou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Stahování výrobků z vepřového masa z trhu

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje dva masné výrobky…

Strava v nemocnicích, sociálních službách, či školách...BUDE KVALITNĚJŠÍ A ZDRAVĚJŠÍ?

Kvalita nemocničního stravování zásadně ovlivňuje proces léčby a…

Jaké máslo je kvalitní?

Máslo je nepostradatelným základem kuchyně – ať už ho používáte na pečení,…

Další zajímavé recepty