Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Červená čočka se zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 17.07.2011
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g červené čočky
  • 300 g hlávkového zelí
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,03 g 65,28 g 1,44 g 1 415,20 kJ (338 kcal)
celkově 66,08 g 195,85 g 4,33 g 4 245,60 kJ (1014 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Červenou čočku propereme a namočíme na několik hodin do vody. Poté vodu slijeme a nalijeme čerstvou, aby byla zhruba 1 cm nad povrchem. Během vaření můžeme vodu dolévat, ne však tolik, aby se nemusela dodatečně zahušťovat. Před začátkem vaření si nejprve očistíme zeleninu a pokrájíme na malé kostičky. Čočku vaříme na mírném ohni pod pokličkou společně se zelím, kořenovou zeleninou a tymiánem. Solíme až na úplný závěr. Uvařenou čočku se zeleninou podáváme samotnou nebo celozrnným pečivem. Pokrm můžeme dozdobit barevnou paprikou a jarní cibulkou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Kontroly olivových olejů

Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI)kromě pravidelných kontrol…

Další zajímavé recepty