| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 07.07.2010 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 30 min |
| Počet porcí: | 3 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 26,43 g | 68,63 g | 6,89 g | 1 902,00 kJ (454 kcal) |
| celkově | 79,29 g | 205,89 g | 20,67 g | 5 706,01 kJ (1363 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, mícháme a promačkáváme vařečkou dokud se nám jíška lehce neopraží. Přebranou a opranou čočku namočíme alespoň na dvě hodiny do vody a dáme vařit. Těsně před dovařením přidáme jíšku, prolisovaný česnek, ocet, třtinový cukr a osolíme. Podle chuti můžeme více okyselit octem nebo osladit třtinovým cukrem.
Přidat komentář