Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čočková směs s cibulkou a žampióny
Autor: neznámý
Datum přidání 10.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g čočky
  • 4 stroužky českého česneku
  • 3 jarní cibulky
  • 2 žampióny
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • citrónová šťáva
  • sůl podle chuti
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 23,28 g 54,27 g 2,91 g 1 437,27 kJ (343 kcal)
celkově 69,83 g 162,80 g 8,74 g 4 311,82 kJ (1030 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Čočku propereme a namočíme alespoň na 4 hodiny do vody. Vodu z čočky slijeme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Zhruba po 5 minutách přidáme na drobno pokrájenou mrkev a vaříme do změknutí. Na olivovém oleji si osmahneme jarní cibulku a cibuli pokrájenou na plátky, kterou jsme ještě rozdělili na jednotlivé vrstvy. K téměř osmahnuté cibulce přidáme plátky žampiónů a společně tepelně upravíme. Asi půl minutky před koncem přidáme na jemno nasekaný česnek. Je-li čočka již měkká, vmícháme cibulovou směs s žampióny a česnekem. Ochutíme citrónovou šťávou a solí.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty