| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 01.09.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					60 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 8 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
				
				
				
				
		Kvásek:
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 6,04 g | 49,17 g | 1,43 g | 994,77 kJ (238 kcal) | 
| celkově | 48,30 g | 393,35 g | 11,41 g | 7 958,16 kJ (1901 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve začneme kváskem. Do vlažně nahřátého hrníčku (můžeme ho vypláchnout horkou vodou nebo krátce nahřát v troubě) nadrobíme droždí, přidáme med, mouku a vlažnou vodu. Promícháme a necháme v teplé místnosti asi 15 minut pracovat. Mezitím si do misky odvážíme mouky a nastrouháme na jemném struhadle oloupanou bramboru. Okořeníme majoránkou, solí a kmínem. Důkladně promícháme. Přilijeme vzešlý kvásek a vlažnou vodu. Všechny suroviny spojíme. Ze začátku se bude zdát v těstě málo vody, ale během kynutí těsto zřídne. Těsto kulíme tak dlouho, dokud nezpracujeme všechnu mouku. Těsto silou nepromačkáváme, jenom překulíme a lehce přimáčkneme. Propracované těsto dáme kynout asi 40 minut na teplé místo. Plech vysypeme moukou, z misky překlopíme vykynutý chléb a necháme asi 10 minut ještě odstát. Mezitím si můžeme nahřát troubu na 200 stupňů. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme chléb a pečeme asi 40 minut.
Přidat komentář