Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mandlový chléb
Autor: neznámý
Datum přidání 29.08.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
70 min
Doba vaření: 55 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldové mouky
  • 200 g žitné mouky
  • 360-370 ml vlažné vody
  • 80 g mandlových vloček
  • 1 hrst otrub (pšeničné, kukuřičné,...)
  • 15 g droždí
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,04 g 47,16 g 5,76 g 1 182,78 kJ (282 kcal)
celkově 80,39 g 471,55 g 57,56 g 11 827,84 kJ (2825 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do středně velké misky nasypeme odvážené množství špaldové a žitné mouky. Dále přidáme otruby, mandle a sůl. Promícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme trochou vlažné vody a opatrně při míchání necháme rozpustit. Jakmile je droždí rozpuštěné, přidáme zbytek vody. Uhnětené těsto přendáme do chlebové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Necháme necelou hodinu přikryté utěrkou kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 55 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 29.08.2012 - 08:45

Prosím, je tento chléb o upečení spíše hutný nebo nadýchaný???

Dita | 29.08.2012 - 08:45

Čím více žitné, tím je chléb sytější a tedy i hutnější, ale taky moc dobrej. Jestli chceš lehčí tak si tam přimíchej ještě pšeničnou mouku bílou, uber si třeba ze špaldový 100g a dej místo toho bílou. Sice nedodržíš recept, ale já takhle měním recepty často ke svému. Asi se do něj taky pustím.

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Je potřeba se ještě pořád bát hormonů a antibiotik?

Kuřecí maso plné hormonů a antibiotik? Použití růstových hormonů a antibiotik…

Další zajímavé recepty