Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazole se zelím a opečenou cibulkou
Autor: neznámý
Datum přidání 28.06.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
240 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g bílých fazolí
  • 400 g hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička kokosového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,93 g 22,05 g 5,91 g 640,17 kJ (153 kcal)
celkově 11,85 g 44,10 g 11,81 g 1 280,33 kJ (306 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole důkladně propláchneme a namočíme alespoň na 4 hodiny, ideálně však přes noc. Vodu slijeme, nalijeme čerstvou a vaříme na mírném ohni pod pokličkou. Mezitím pokrájíme na drobno cibulku a zelí. Na trošce kokosového oleje osmahneme cibulku dozlatova a dáme stranou. Jakmile nám fazole začnou měknout, vmícháme zelí. Nakonec ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Podáváme sypané cibulkou.  

Příběh receptu

Fazole jsou bohatým zdrojem bílkovin. Přirozeně přispívají k lepšímu trávení a mají pozitivní vliv na lidský organismus. Fazole by především neměly chybět v jídelníčku s dietní stravou.

Tipy na vylepšení

Takto upravené fazole se dají jíst samotné nebo můžeme podávat s celozrnným chlebem či s volským okem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jsou glykoalkaloidy v bramborách zdravotní riziko?

ESFA (evropský úřad pro bezpečnost potravin) zhodnotil zdravotní rizika, která…

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po cel

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po celý rok je pro nás již samozřejmostí, jak…

Sezónní ovoce a zelenina - měsíc září

V obchodech je celoročně k dostání široký sortiment ovoce a zeleniny. Přesto…

Další zajímavé recepty