Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené fazole adzuki s bramborovými houstičkami
Autor: neznámý
Datum přidání 27.02.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g krájených rajčat s bazalkou (konzerva)
  • 250 g fazolí adzuki
  • 80 g bílých fazolí
  • 1/3 celer
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • olej
  • sůl
 

Bramborové houstičky

  • 2 hrníčky špaldové mouky hladké
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 hrníčku vody
  • 1/2 lžičky himalájské soli
  • 1 uvařená brambora ve slupce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátu
  • 1 lžička oregana

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,26 g 73,80 g 4,55 g 1 656,13 kJ (396 kcal)
celkově 114,07 g 590,43 g 36,41 g 13 249,04 kJ (3164 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole namočíme do vody, ideálně přes noc. Druhý den vodu slijeme, fazole propereme a zalijeme čerstvou vodou tak, aby byla asi 2 cm nad úroveň horní vrstvy luštěnin. Dále si dáme vařit očištěnou bramboru ve slupce. Mezitím co se nám budou suroviny vařit si orestujeme cibulku, po chvíli přidáme na hrubo nastrouhaný celer a petržel a společně ještě tepelně upravíme. Nyní si připravíme těsto na houstičky. Do misky nasypeme mouku, cukr, prášek do pečiva, koření a sůl. Přidáme oloupanou a na jemno nastrouhanou bramboru. Na konec přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme v těsto. K orestované cibulce nasypeme uvařené fazole, včetně zbylé vody. Vmícháme rajčata, rajčatový protlak a podle chuti osolíme. Promícháme. Zapékací misku vymažeme olejem, rozprostřeme luštěninovou směs. Navrch dáme houstičky, které jsme si před tím na lehce pomoučněném větším prkénku vyrobili. Těsto rukama vytvarujeme do požadovaného tvaru a rozkrojíme nožem. Pečeme při 200 °C v předehřáté troubě asi 45 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Timsy | 29.03.2014 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dita | 5.03.2014 - 15:41

Hotovo, díky za tip. 

Sunriska | 5.03.2014 - 15:32

Dito, můžete si ho přidat do oblíbených a budete mít recept vždy po ruce..:) Vypadá rozhodně zajímavě!

Dita | 5.03.2014 - 14:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, už dlouho jsem si takhle nepošmákla. Recept si musím zapamatovat, byla by veliká škoda, aby vpadl do zapomnění. 

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty