| Autor: | Pepuna | 
| Datum přidání | 26.06.2014 | 
| Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 20 min | 
| Počet porcí: | 3 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 7,33 g | 41,01 g | 6,35 g | 1 013,40 kJ (242 kcal) | 
| celkově | 21,99 g | 123,02 g | 19,04 g | 3 040,20 kJ (726 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly propereme v sítku pod tekoucí vodou a alespoň dvakrát spaříme. Tím zabráníme tomu, aby jáhly zhořkly. Vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a za občasného míchání uvaříme do měkka. K hotové kaši přidáme menší rozmačkaný banán a lžíci datlového sirupu. Servírujeme s ovocem dle vlastního výběru a můžeme pokapat trochou sirupu.
Datlový sirup hodně sladí a má příjemnou jemně ovocnou chuť. Jednoduchý, rychlý recept, který chutná i dospělým.
Přidat komentář