Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlové houbové rizoto
Autor: Lucka
Datum přidání 07.04.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • asi 250 g jáhel
  • 1 menší trs jidášova ucha
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • mletý kmín
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 malá cibule
  • trocha másla
  • sůl
  • pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,48 g 40,82 g 5,53 g 1 051,89 kJ (251 kcal)
celkově 20,97 g 81,64 g 11,07 g 2 103,77 kJ (502 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly si spaříme horkou vodou a vaříme v osolené vodě do změknutí. Asi hodinu předem si namočíme sušené jidášovo ucho. Poté si na pánvičce zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme stroužek česneku a pokrájené jidášovo ucho. Oheň ztlumíme na minimum nebo necháme "dojít". Ještě přidáme hrášek a vše smícháme společně s hotovými jáhlami. Lehce osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého kmínu. Hotové "rizoto" podáváme třeba se strouhaným sýrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Začíná léto...HURÁ na prázdniny

Léto, výlety a stanování k sobě neodmyslitelně patří – ale co jíst, když chybí…

Další zajímavé recepty