Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vegetariánská směs s jáhlami a tempehem
Autor: Lucka
Datum přidání 07.04.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g jáhel 
  • kousek pórku
  • 1 menší rajče
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • máslo
  • 1 menší paprika
  • žampiony nebo jiné houby
  • mletý kmín
  • uzený tempeh
  • sójová máčka bez glutamanu
  • sůl
  • pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,66 g 24,62 g 11,58 g 991,55 kJ (237 kcal)
celkově 38,65 g 98,48 g 46,33 g 3 966,20 kJ (947 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly si spaříme a dáme v osolené vodě doměkka uvařit. Ke konci přidáme pokrájený pórek a necháme ještě pár minut povařit. Asi po 4-5 minutách vypneme a necháme dojít. Dále si na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme uzený tempeh a stroužek česneku, kvalitní sójovou omáčku, žampiony (či jiné houby) a promícháme. Po pár minutách přidáme na plátky nakrájené rajče a papriku a necháme provařit. Až bude vše měkké, hotovou směs dochutíme drceným kmínem, špetkou soli a případně pepřem. Podáváme s pórkovými jáhlami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 30.04.2019 - 13:23

Recept jsem vyzkoušela a mírně upravila. Místo čerstvých rajčat, která jsem momentálně neměla jsem použila sušená v oleji a do jáhel jsem přidala trošku kuskusu. Bylo to dobré. Chválím. Lada

jparsova@ | 7.04.2013 - 08:16
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jsem vegetariánka. Recept výborný.Jen jsem neměla tempeh, tak jsem použila TOFU.Taky dobré!!!

Nejnovější články

Přijďte na BODYFEST!

Své zdraví máte ve svých rukou, víc než si myslíte!

Recept od... Penny potřetí ...

Máme tady další recept od našich podporovatelů - tentokrát křehká krůtí prsa.

GHI nebo přepuštěné máslo?

Ghi- není potřeba kupovat za velké peníze. Vyrobte si doma sami přepuštěné…

Další zajímavé recepty