Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené žampióny se šunkou a sýrem
Autor: Timsy
Datum přidání 12.05.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g větších žampiónů

Náplň:

  • 100 g kvalitní krůtí šunky
  • 50 g plátkového sýra
  • 150 g nízkotučného sýra cottage
  • 1 cibule
  • koření - bylinková sůl, pepř, kmín, provensálské koření, houbové koření, kari, paprika, grilovací koření bez soli, sušený česnek
  • 400 g brambor

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 19,81 g 27,76 g 5,27 g 1 077,65 kJ (257 kcal)
celkově 59,42 g 83,29 g 15,81 g 3 232,96 kJ (772 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Očistíme si větší žampióny vhodné k naplnění. Uřízneme jim nožičky a pomocí ostřejší lžičky je vydlabeme (nevyhazujeme). Hlavičky poskládáme na pekáček slabě potřený olivovým olejem (žampióny pustí dost vody). Vnitřky vysypeme bylinkovou solí, kmínem a provensálským kořením. Na náplň si smícháme na drobno pokrájené nožičky žampiónů, na kostičky nakrájenou menší cibuli, šunku, sýr a cottage. Směs podle chuti okořeníme, řádně promícháme a plníme hlavičky (pokud nám zbude směs, můžeme ji umístit mezi žampióny na pekáček). Pekáček s naplněnými houbami vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova asi 20 minut. Podáváme s brambory uvařenými v parním hrnci a se zeleninovým salátem, nebo jen se salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 26.11.2015 - 21:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborné... hlavně ta náplň, úžasná kombinace

Sunriska | 12.05.2013 - 15:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Skvělý nápad! Šunku jsem nedávala, žampiony se můžou naplnit úplně čímkoliv. Je to chutné a na talíři skvěle vypadá! :)

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty