Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kmínové rizoto s mandlovými vločkami
Autor: neznámý
Datum přidání 05.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček rýže
  • 2 a 1/2 hrníčku vody
  • 3 ks mrkve
  • 200 g mražené zeleniny (bio)
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • mandlové vločky
  • 1 plátek másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,58 g 57,52 g 5,96 g 1 316,97 kJ (315 kcal)
celkově 34,31 g 230,08 g 23,82 g 5 267,88 kJ (1258 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v hrnci, přisypeme rýži a lehce opražíme. Zalijeme hrníčkem vody a společně s kmínem dáme vařit. Po 5 minutách přidáme očištěnou, na kolečka pokrájenou mrkev a přilijeme zbytek vody. Rýži se zeleninou vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Mraženou zeleninu přisypeme po dalších 5 minutách. Vše vaříme doměkka za občasného míchání a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila. Rizoto stáhneme z ohně a vmícháme nasekaný čerstvý kopr a nastrouhaný křen. Podáváme zdobené mandlovými vločkami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

elllzi@ | 2.09.2014 - 15:09
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rychle dobre :-) zařadím do naseho jidelnícku 

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Jak je to se spotřebou potravin?

U spotřeby kterých potravin došlo k výraznému nárůstu, u kterých se spotřeba…

Další zajímavé recepty