Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kmínové rizoto s mandlovými vločkami
Autor: neznámý
Datum přidání 05.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček rýže
  • 2 a 1/2 hrníčku vody
  • 3 ks mrkve
  • 200 g mražené zeleniny (bio)
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • mandlové vločky
  • 1 plátek másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,58 g 57,52 g 5,96 g 1 316,97 kJ (315 kcal)
celkově 34,31 g 230,08 g 23,82 g 5 267,88 kJ (1258 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v hrnci, přisypeme rýži a lehce opražíme. Zalijeme hrníčkem vody a společně s kmínem dáme vařit. Po 5 minutách přidáme očištěnou, na kolečka pokrájenou mrkev a přilijeme zbytek vody. Rýži se zeleninou vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Mraženou zeleninu přisypeme po dalších 5 minutách. Vše vaříme doměkka za občasného míchání a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila. Rizoto stáhneme z ohně a vmícháme nasekaný čerstvý kopr a nastrouhaný křen. Podáváme zdobené mandlovými vločkami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

elllzi@ | 2.09.2014 - 15:09
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rychle dobre :-) zařadím do naseho jidelnícku 

Nejnovější články

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Další zajímavé recepty