Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Niva pečená v plátcích baklažánu
Autor: lanvin
Datum přidání 30.09.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 75 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 delší baklažán
  • 1-2  stroužky česneku
  • 250 g sýr niva
  • olivový olej
  • hrst mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky

Na salát :

  • 300 g  jemně nakrájeného červeného zelí
  • olivový olej
  • citrónová šťáva 
  • sůl a třtinový cukr dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,52 g 12,56 g 30,42 g 1 628,50 kJ (389 kcal)
celkově 70,08 g 50,25 g 121,69 g 6 514,00 kJ (1556 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Olej promícháme s petrželkou a utřeným česnekem. Omytý baklažán nakrájíme podélně na plátky - 0,5 cm.  Potřeme z obou stran ochuceným olejem a orestujeme na pánvi bez oleje. Sýr nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a zabalíme do plátků z baklažánu. Vložíme do vymazané zapékací mísy a zapečeme v troubě až je sýr měkký. Salát : zelí spaříme vařící vodou a vychladlé  promícháme s ostaními surovinami. Na talíř dáme sýr, proložíme malým množstvím salátu a opět sýr. Posypeme  oříškama.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty