Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Amaranthová bábovka s karobem (hrníčková)
Autor: neznámý
Datum přidání 01.09.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček amaranthové mouky
  • 1 hrníček špaldové mouky
  • 1 hrníček vody
  • 1/2 hrníčku olivového oleje
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 2 hrsti rozinek
  • 1 lžička citrónové bio kůry
  • 1 lžička karobu
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • máslo na vymazání formy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,23 g 53,32 g 14,01 g 1 591,22 kJ (380 kcal)
celkově 72,35 g 533,22 g 140,06 g 15 912,23 kJ (3800 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Máslem si pečlivě vymažeme formu a vysypeme moukou. Do robotu si nasypeme všechny sypké suroviny, kromě karobu. Po promíchání přidáme vejce a olivový olej. Zapneme robot s metlou a během míchání vléváme vodu. Šleháme, dokud není těsto důkladně promíchané. Těsto přelijeme do formy na bábovku, prostředek posypeme karobem a špejlí mícháme, dokud se nám nevstřebá do těsta a nevytvoří spirálový obraz. Pečeme přikryté pečícím papírem ve vyhřáté troubě na 180-190 stupňů asi 40 minut.

Tipy na vylepšení

Recept se dá různě obměňovat, záleží na naší fantazii a chuti. Hodí se oříšky, mandle, kokos nebo třeba sušené nesířené ovoce. Pokud nepřidáme do těsta rozinky, které slouží i jako sladidlo, použijeme více třtinového cukru nebo jiné alternativy sladké chuti. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Změna v potravinovém právu?

2. 5. 2021 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích.…

Výzva k zavedení Nutri-Score v Evropě

Evropští vědci podepsali „Výzvu k zavedení Nutri-Score v Evropě“. Tedy dle nich…

Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030

Posílení bezpečnosti i kontrolního systému, vzdělávání spotřebitelů a otázky…

Další zajímavé recepty