Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný moučník se skořicí
Autor: neznámý
Datum přidání 14.03.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 3/4 hrníčku vody
  • 1-2 jablka
  • 1 hrst kokosu
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 1 (domácí) vejce
  • 5 lžic olivového oleje
  • 6 g kypřícího prášku do pečiva
  • 5 g skořicového cukru
  • máslo na vymazání 
  • kukuřičná strouhanka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,44 g 52,10 g 12,92 g 1 451,51 kJ (347 kcal)
celkově 64,41 g 521,04 g 129,20 g 14 515,14 kJ (3467 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Menší zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky jablek vyskládáme vedle sebe na dno tak, aby nebylo vidět. Jablka posypeme skořicovým cukrem. V misce si smícháním mouky, cukru, vajíčka, kypřícího prášku, olivového oleje, rozinek, kokosu, slunečnicových semínek, rozinek a vody vytvoříme těsto. Dobře promíchaným těstem přelijeme jablka. Na vrch vyskládáme několik plátků jablek a posypeme kukuřičnou strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut. Uvedené množství je na formu malých rozměrů.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty