Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný moučník se skořicí
Autor: neznámý
Datum přidání 14.03.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 3/4 hrníčku vody
  • 1-2 jablka
  • 1 hrst kokosu
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 1 (domácí) vejce
  • 5 lžic olivového oleje
  • 6 g kypřícího prášku do pečiva
  • 5 g skořicového cukru
  • máslo na vymazání 
  • kukuřičná strouhanka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,44 g 52,10 g 12,92 g 1 451,51 kJ (347 kcal)
celkově 64,41 g 521,04 g 129,20 g 14 515,14 kJ (3467 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Menší zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky jablek vyskládáme vedle sebe na dno tak, aby nebylo vidět. Jablka posypeme skořicovým cukrem. V misce si smícháním mouky, cukru, vajíčka, kypřícího prášku, olivového oleje, rozinek, kokosu, slunečnicových semínek, rozinek a vody vytvoříme těsto. Dobře promíchaným těstem přelijeme jablka. Na vrch vyskládáme několik plátků jablek a posypeme kukuřičnou strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut. Uvedené množství je na formu malých rozměrů.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty