Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablkový perník
Autor: Lucka
Datum přidání 01.04.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g sladkých jablíček
  • 300 g poloh.pš. mouky bio
  • 2 vajíčka
  • asi 2 lžičky kvalitního kakaa
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátu
  • 150 ml čerstvého plnotučného mléka
  • 100 ml kvalitního oleje
  • 180 g třtinového cukru
  • kdo chce, přidá i lžičku rumu
  • na vymazání olej a vysypání kokos

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Oloupeme si jablka a nastrouháme na jemno. Smícháme si sypké suroviny na těsto a postupně přidáváme tekuté, mléko nedávám nikdy úplně všechno, trošku si nechám a podle potřeby pak přidávám na potřebnou konzistenci. Do vymazaného a kokosem vysypaného plechu pak těsto (bez hrudek, pokud možno) přelijeme. Peču v eletrické troubě na 180°C zhruba 45 minut, hlídáme a kontrolujeme. Hotový jsem přelila domácí čokoládovou polevou o ozdobila.

Příběh receptu

Dostali jsme spoustu jablek a bylo potřeba je sdělat:)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Jak je to se spotřebou potravin?

U spotřeby kterých potravin došlo k výraznému nárůstu, u kterých se spotřeba…

Další zajímavé recepty