Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bezpšeničná minipizza
Autor: Pepuna
Datum přidání 26.06.2014
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto

  • 2 lžíce zlatého lněného semínka
  • 2 lžíce loupaného slunečnicového semínka
  • 2 lžíce loupaného dýňového semínka
  • 2 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžička jablečného octa
  • ¼ lžičky soli
  • ½ dcl vody

Obloha na pizzu

  • rajčatová omáčka (nebo salsa z čerstvých rajčat s bazalkou či plátky rajčat)
  • cherry rajčátka
  • bazalka
  • plátky parmské šunky
  • mozzarella (plátky nebo strouhaná)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,03 g 18,23 g 21,83 g 1 421,24 kJ (339 kcal)
celkově 34,06 g 36,46 g 43,67 g 2 842,49 kJ (679 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Semínka rozemeleme či rozmixujeme na mouku, přidáme pohankovou mouku, ocet a vodu a vymícháme tuhé lepivé těsto. Těsto lžící rozprostřeme na pečící papír do tvaru kruhu. Vrstva těsta by měla být co nejtenčí. Dáme péct do rozpálené trouby asi na 5 minut při 175°, aby povrch placky trochu ztuhl. Potom vyndáme z trouby a pizzu potřeme rajčatovou omáčkou s bazalkou. Obložíme šunkou a sýrem. Dáme znovu péct do trouby asi na 8 minut, aby se roztekl sýr.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Food Safety - Eurobarometr 2019

Čeho se nejvíce v oblasti bezpečnosti potravin bojí obyvatelé jednotlivých…

Kontaminanty v potravinovém řetězci

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) a v překladu Ministerstvo…

V hledáčku vegetariánské a veganské výrobky

Módní vlny "VEGE" jste si určitě všimli. Ale jsou skutečně v obchodních sítích…

Další zajímavé recepty