| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 29.11.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					40 min | 
| Doba vaření: | 25 min | 
| Počet porcí: | 10 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
				
				
				
				
		Korpus:
Náplň:
								
									BIO Italská sůl česneková
								
								
								Jedlá česneková sůl - mletá
							
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									Concentrato di Pomodoro
								
								
								Rajčatová pasta. Sterilováno
							
								
									Rajčatový protlak albert Quality
								
								
								Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 7,39 g | 35,21 g | 6,65 g | 919,38 kJ (220 kcal) | 
| celkově | 73,95 g | 352,09 g | 66,52 g | 9 193,79 kJ (2196 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku smícháme s provensálským kořením, solí a olivovým olejem. Uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něho droždí. Částečně zalijeme vlažnou vodou a droždí rozpustíme. Vlijeme zbytek vody a zpracujeme v hladké těsto. Formu na pizzu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto rozprostřeme do krajů a vytvoříme vyšší okraje. Těsto necháme na teplém místě asi 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Na trošce olivového oleje osmahneme cibulky, přidáme plátky žampiónů, osolíme a krátce podusíme. Nastrouháme sýr. Pizzové těsto potřeme rajčatovým protlakem a rovnoměrně rozmístíme cibulovou směs. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut. Před koncem posypeme sýrem a necháme dopéct.
Přidat komentář