Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové knedlíčky (náhrada za masové)
Autor: neznámý
Datum přidání 16.02.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 20 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček špaldy zrno (uvařené)
  • 1 hrníček pohanky (uvařené)
  • 1 hrníček kukuřičné strouhanky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • pohanková mouka hladká nebo polohrubá podle potřeby 
  • 1 lžička zázvoru
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,48 g 25,87 g 1,10 g 579,96 kJ (139 kcal)
celkově 89,55 g 517,41 g 22,07 g 11 599,27 kJ (2770 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku a zrno špaldy umeleme ve strojku na maso. Nadrobno pokrájenou cibulku orestujeme na másle. Všechny suroviny smícháme a tvoříme koule. Do pekáčku nalijeme trochu vody, přidáme plátek másla a pečeme v troubě, dokud se nám nevytvoří lehká kůrčička. Pozor na vypaření vody - hlídáme. Podáváme s neloupanou rýží ideálně k rajské omáčce. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

mujet | 19.01.2014 - 15:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobré knedlíčky, ale je potřeba je jíst i s omáčkou. S manželem jsme si pochutnali.

Nejnovější články

A DOST! Měníme věci k lepšímu

Cílem pořadu A DOST!, který se vysílá už devátým rokem je měnit věci k lepšímu.…

Biopotravina roku 2020

I letos se zúčastníme hodnocení a volby BIOPOTRAVINY roku. Nejprve je ale…

Trvanlivé nebo čerstvé?

Mezi nejprodávanější mléko patří to polotučné. Vede však jeho trvanlivá či…

Další zajímavé recepty