Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Drožďová gulášová polévka
Autor: Lucka
Datum přidání 25.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 3 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kostky droždí
  • 1 hovězí bujon Bioline
  • 1 menší cibule
  • olej
  • špetka majoránky, kmín, sůl
  • sladká paprika
  • kdo chce, přidá hovězí maso nebo kvalitní uzeninu (nedávala jsem)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejprve si na oleji nechám osmahnout do zhnědnutí jemně nakrájenou cibulku, potom přiliju asi 1 litr vody, přidám na kostičky pokrájené brambory a jednu kostičku hovězího bujonu Bioline a nechám vše společně vařit. Když jsou brambory už měkké, přidám k polévce česnek, špetku mleté papriky, majoránku, trochu kmínu a osolím. Promíchám a ztlumím, nechám spolu ještě asi 10 minut provařit, potom vypnu a nechám dojít.Podáváme s chlebem nebo pečivem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

mamoa@ | 25.07.2012 - 18:07

Kam se podělo droždí???

Sunriska | 25.07.2012 - 18:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Droždí bych dala hned k té cibulce, na pánvi se rozteče a pak bych ho přilila k uvařených bramborám. Jednou se mi už taková polévka povedla, když jsem drožďové knedlíčky málo zahustila a úplně se mi rozvařily..:D Ale i tak byla dobrá..:)

Nejnovější články

Kvalitní pánev - základ každé kuchyně

Nový test nezávislého časopisu dTest podrobil šestnáct běžně dostupných pánví s…

Dýně 100x jinak

Od konce září na nás dýně koukají ze zahrad i trhů a bez dýňové polévky by…

Test uherských salámů 2025

Po uherském salámu nesaháme každý den, a když už, tak očekáváme něco…

Další zajímavé recepty