Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Drožďová gulášová polévka
Autor: Lucka
Datum přidání 25.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 3 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kostky droždí
  • 1 hovězí bujon Bioline
  • 1 menší cibule
  • olej
  • špetka majoránky, kmín, sůl
  • sladká paprika
  • kdo chce, přidá hovězí maso nebo kvalitní uzeninu (nedávala jsem)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejprve si na oleji nechám osmahnout do zhnědnutí jemně nakrájenou cibulku, potom přiliju asi 1 litr vody, přidám na kostičky pokrájené brambory a jednu kostičku hovězího bujonu Bioline a nechám vše společně vařit. Když jsou brambory už měkké, přidám k polévce česnek, špetku mleté papriky, majoránku, trochu kmínu a osolím. Promíchám a ztlumím, nechám spolu ještě asi 10 minut provařit, potom vypnu a nechám dojít.Podáváme s chlebem nebo pečivem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

mamoa@ | 25.07.2012 - 18:07

Kam se podělo droždí???

Sunriska | 25.07.2012 - 18:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Droždí bych dala hned k té cibulce, na pánvi se rozteče a pak bych ho přilila k uvařených bramborám. Jednou se mi už taková polévka povedla, když jsem drožďové knedlíčky málo zahustila a úplně se mi rozvařily..:D Ale i tak byla dobrá..:)

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty