| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 24.10.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 20 min | 
| Počet porcí: | 2 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
			 
				 
				 
		
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Zeleninová směs s kukuřicí
								
								
								Hluboce zmrazená zeleninová směs
							
								
									Babiččina směs Ano
								
								
								Hluboce zmrazená zeleninová směs
							
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									Bulgur Arax
								
								
								Drcená pšenice
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 13,37 g | 57,09 g | 8,53 g | 1 378,95 kJ (329 kcal) | 
| celkově | 26,74 g | 114,17 g | 17,06 g | 2 757,89 kJ (659 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do hrnce vsypeme několikrát propraný bulgur, přidáme špetku soli a lžíci olivového oleje. Zalijeme horkou vodou a dusíme na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání. Vaříme v poměru 1 díl bulguru a 2 díly vody. Po 5 minutách přidáme směs bylinek a zeleninu, po dalších 5 minutách omyté a na kousky pokrájené špenátové listy. Zhruba po 15 minutách by měl bulgur téměř všechnu vodu vstřebat. V této chvíli vypneme vařič, promícháme s prolisovaným česnekem a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme sypané sezamovými semínky.
Bulgur je lehce stravitelná obilovina, obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Má lehce oříškovou chuť a voňavý nádech obilí.
Bulgur vaříme podobně jako rýži, neměl by být rozvařený, spíše měkčí a neměla by být pod ním téměř žádná voda.
:)
Přidat komentář