Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Červená čočka s rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 20.04.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g červené čočky
  • 4 větší rajčata
  • cibule
  • olivový olej
  • jablečný ocet 
  • sůl, pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,80 g 47,10 g 3,53 g 1 117,17 kJ (267 kcal)
celkově 63,21 g 188,41 g 14,11 g 4 468,69 kJ (1067 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a přidáme na drobno nakrájená rajčata, která krátce orestujeme. Obsah hrnce zalijeme vodou a přidáme červenou čočku, posolíme a zakápneme octem. Když čočka změkne, hrnec odstavíme, čočku opepříme a dochutíme octem a lehce osolíme. Podáváme buď samostatně, nebo s vajíčkem.

Tipy na vylepšení

Při vaření čočky můžeme přidat mořské řasy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

matasova.ka | 16.04.2014 - 13:24
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rychle a jednoducha kombinace..super

Mariana | 20.04.2012 - 12:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rychlá příprava, výborná chuť.

Jakina | 20.04.2012 - 12:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Doplnila jsem si ještě kuřecí maso a perfektní :)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty