Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolový guláš s bramborem a tempehem
Autor: neznámý
Datum přidání 26.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g fazolí
  • 90 g uzeného tempehu
  • 4 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 3 stroužky českého česneku
  • kmín
  • sušená bazalka
  • libeček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kuzu
  • himalajská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,20 g 11,94 g 4,29 g 439,07 kJ (105 kcal)
celkově 33,61 g 95,50 g 34,36 g 3 512,57 kJ (839 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole propereme a namočíme nejlépe přes noc nebo alespoň na 8 hodin. Vodu z namáčení vylijeme a přilijeme vodu čerstvou, ve které fazole dáme vařit. Jakmile dojde voda k varu, oheň zeslabíme, pokud se tvoří pěna po okrajích, vyjmeme ji a vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Mezitím si pokrájíme tempeh, brambory, mrkev a petržel na malé kousky. Na oleji v jiném hrnci osmahneme cibulku. Zhruba po půl hodině jsou-li fazole téměř měkké, přelijeme do hrnce k cibulce, přidáme pokrájenou zeleninu, tempeh a kmín a vaříme společně do změknutí. Pár minut před koncem přidáme sušené bylinky, prolisovaný česnek, osolíme podle chuti a vlijeme kuzu, které jsme si před tím rozmíchali v hrníčku s vodou.

Tipy na vylepšení

Můžeme přidat ještě trochu shoyu omáčky podle chuti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dusan666nasud | 5.11.2013 - 14:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty