Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krémová polievka z bielej tekvice a cukiny
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200ml sladkej smotany
  • 300ml cca zeleninového vývaru
  • ½ kg  bielej tekvice
  • 1 stredne veľká cukina
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1PL čerstvej bazalky
  • 1PL čerstvej pažitky
  • Crème fraiche (zakysaná smetana)
  • slnečnicové semienka (alebo píniové oriešky)
  • olivový olej
  • soľ

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,45 g 81,74 g 9,41 g 630,49 kJ (151 kcal)
celkově 17,81 g 326,98 g 37,66 g 2 521,96 kJ (602 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Tekvicu a cukinu nakrájame na kostky. Na oliv.oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak,pridáme tekvicu a cukinu a sprudka orestujeme. Pridáme vývar (toľko,aby bola zelenina zaliata) a bylinky. Rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu, soľ a korenie. Polievku podávame s lyžicou crème fraiche a slnečnicovými semienkami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty