Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lasagne s brokolicí a kuřecím masem
Autor: neznámý
Datum přidání 07.07.2010
Druh receptu Oběd, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g lasagní
  • 600 g kvalitního kečupu
  • 400 g kuřecích prsou
  • 400 g mražené brokolice
  • 200 g strouhaného sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 30,88 g 47,62 g 15,00 g 1 684,69 kJ (402 kcal)
celkově 185,29 g 285,74 g 90,01 g 10 108,14 kJ (2414 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na malé proužky, které osmahneme na prudkém ohni v pánvi na trošce vody. Brokolici uvaříme v páře nebo necháme pár minut projít varem ve vodě. Uvařenou brokolici lehce nasekáme na drobnější kousky a přidáme do pánve k masu. Dále přimícháme kečup, prolisovaný česnek a okořeníme. Do zapékací misky položíme vrstvu lasagní, přelijeme směsí a takto vrstvy střídáme. Poslední vrstvu ukončíme směsí, kterou posypeme sýrem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 14.08.2020 - 10:35
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělala jsem dvojitou porci. neměla jsem však tolik masa, tak jsem to doplnila o papriku a rajčata. Kečupu a sýra také na původní rozpis porcí. Brokolice trošku víc a zapomněla jsem přidat česnek. Asi jsem spěchala,tak jsem tu směs pořádně nerozetřela a měla jsem zkusit to dát péct na trošku míň stupňů. Vrchní vrstva sýrová, je dost vypečená :-D a okraje jsou křupavé, jinak vše ostatní je moc dobré. Zase je změna nemusí se děla pořád stejně s mletým masem a bešamelem, takže fajn varianta :-)

alena.jurenikova@ | 7.07.2010 - 11:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Lasagne výborné, jednoduché z potravin co dům dal :)Neměla jsem brokolici,dala jsem porek a mrkev a nemělo to chybu.Jen mám problém s vrchní vsrtvou,vždycky se mi vysuší,máte někdo tip jak tomu zabránit ?

Dita | 7.07.2010 - 11:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Když jsem vařila lasagne poprvé, měla jsem úplně stejný problém, proto si nejvíce směsi, či omáčky, ponechám na horní vrstvu, a někdy dám i plátek másla na vrch.

fifca.a@ | 7.07.2010 - 11:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc kečupu, měla jsem už lepší lasagne.

Lucka | 7.07.2010 - 11:50

Přesně jak píše už Dita, já mám od kamarádky vyzkoušené, že jsou super s máslem na vrchu, podobně jako u žemlovky apod., kam ho také dávám.

wlq@ | 7.07.2010 - 11:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tady si ze me nekdo dela dobrej den, zajdu na stranku zdraverecepty.cz mrknu na nejake ty vytvory a co nenajdu z 1850 gramoveho jidla tvori ZDRAVY POKRM tretina kecupu? Ty vole, me omejou.

Frodik | 7.07.2010 - 11:50

Pro WLQ: Proč hned mluvit sprostě ? Co se týče kečupu v receptu - jídlo bude stejně zdravé jako použité suroviny. Je rozdíl, pokud koupíte kilo kečupu za 15 Kč v akci nebo použijete domácí kečup ze skutečných rajčat, což je v podstatě rajčatová omáčka, která se do lasagní používá.

barunkakralicek@ | 7.07.2010 - 11:50

Protože doma máme rádi žampiony skoro ve všem, tak je dávám i do lasagne, jinak úplně nahoru dávám plátky Tatra másla, aby se mi povrch nevysušil.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty