| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 06.12.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
20 min |
| Doba vaření: | 20 min |
| Počet porcí: | 5 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 7,37 g | 42,68 g | 2,12 g | 835,70 kJ (200 kcal) |
| celkově | 36,83 g | 213,41 g | 10,61 g | 4 178,52 kJ (998 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Květák důkladně omyjeme a očistíme. Nožem nebo v robotu jednotlivé růžičky nasekáme na drobounké kousky. Přesypeme do misky, přidáme vejce, prolisovaný česnek a podle chuti okořeníme. Dále vmícháme špaldovou a pohankovou mouku v poměru přibližně 1:1. Za stálého míchání přiléváme vodu a vytvoříme hustou kašovitou hmotu. Pomocí lžíce tvoříme na máslem vymazaném plechu placičky. Pečeme na 200 stupňů dorůžova (asi 20 minut).
Přidat komentář