Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldová pizza s česnekem a rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 28.05.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto

  • 2 a 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1 hrníček vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička provensálského koření
  • 6 g kypřícího prášku (bez fosfátu)
  • sůl podle chuti

Náplň:

  • 120 g ementálu
  • rajčatová omáčka nebo pyré
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1/4 pórku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 3 rajčata
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • kudrnatá petrželka
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,53 g 50,67 g 12,03 g 1 501,17 kJ (359 kcal)
celkově 125,32 g 506,68 g 120,28 g 15 011,70 kJ (3585 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V misce smícháme všechny suroviny a vytvoříme pizzové těsto. Hotové těsto rozprostřeme na pečícím papírem vyložený plech a necháme odpočinout asi 15 minut. Mezitím si na trošce olivového oleje orestujeme cibulku a pórek. V hrníčku si promícháme rajčatovou omáčku s prolisovaným česnekem. V jiném hrníčku si rozkvedláme vajíčka, špetku soli a bylinky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Na odležené pizzové těsto rozprostřeme rajčatové pyré, posypeme cibulkou s pórkem. Jako další vrstvu klademe kolečka rajčat. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Zhruba po 15 minutách pizzu vyndáme a polijeme vajíčkem a posypeme sýrem. Pečeme do zezlátnutí. Uvedené množství je na 1 plech.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 28.05.2012 - 09:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pizza neměla chybu, skvěle jsme si pochutnali! Těsto je sice tvrdší, proto doporučuju vyválet slabounce, jako na pravou pizzu a těsto pak bude pěkně křupavé...Do teď jsem dělala z kynutého těsta, ale tahle je mnohem rychlejší a zdravější! :)

verrca | 28.05.2012 - 09:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

luxik5@ | 28.05.2012 - 09:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pizza byla opravdu výborná. Doporučuji

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty