Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená rajčata s balkánským sýrem
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 8 ks středně velkých pevnějších rajčat 

Náplň:

 

 

 

  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 80 g kuřecí šunky 
  • vydlabaná dužnina z rajčat
  • 1 vejce 
  • 1 lžička provensálského koření 
  • 80 g balkánského sýra 
  • čerstvá bazalka (asi 1 lžíce)
  • pepř, sůl,

 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z rajčat odkrojíme vršky (uložíme stranou) a lžičkou vydlabeme dužninu, kterou si odložíme stranou na později.Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a krátce osmahneme. Do směsi vmícháme dužninu z rajčat, opepříme, mírně osolíme, okořeníme provensálským kořením a krátce podusíme. Nakonec vmícháme vajíčko a směs necháme zchladnout.Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a polovinu vmícháme do vlahé směsi. Přidáme posekanou čerstvou bazalku.Rajčata narovnáme do zapékací misky, naplníme směsi a povrch posypeme zbylým balkánským sýrem. Vložíme do předehřáté trouby, zapneme horní gril a grilujeme asi 10 min. na 200 °C. Poté vyndáme z trouby a na každé rajče přiklopíme vršek. Vrátíme zpět do trouby a grilujeme dalších 5 min.

Tipy na vylepšení

Podáváme s čerstvou zeleninou, salátem, pečivem nebo k masu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty