Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené kuřecí maso s brokolicí, sýrem a smetanou
Autor: neznámý
Datum přidání 29.11.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 200 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kuře
  • 1 brokolice
  • 1 kg brambor
  • sýr cihla Eidam
  • smetana na vaření
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 27,73 g 37,77 g 12,75 g 1 607,07 kJ (384 kcal)
celkově 166,39 g 226,62 g 76,47 g 9 642,44 kJ (2303 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Kuře vykostíme a vytvoříme z něj 4 plátky, maso pak naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Maso nemusí být hotové, restujeme jen aby se maso zatáhlo. Poté ho vyndáme a vložíme ho do zapékací misky. Mezitím se nám uvařila brokolice v osolené vodě (vývar pak můžeme použít na brokolicovou polévku). Uvařenou brokolici vyndáme z vody nakrájíme ji na drobné kousky a nasypeme ji na maso v zapékací míse. Pak už jen zasypeme sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme asi 45 minut na 180°C. Jako přílohu podáváme vařené brambory na kmíně.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty