Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený lilek s žampióny přelitý jogurtovou zálivkou
Autor: neznámý
Datum přidání 08.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 lilek
  • 4 plátky eidamu
  • 4 malá rajčata
  • 4 žampióny
  • 3 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • čerstvá bazalka
  • mletý koriandr
  • 1 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce jogurtu
  • máslo, olivový olej
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,76 g 18,30 g 12,78 g 1 032,03 kJ (246 kcal)
celkově 55,02 g 73,19 g 51,13 g 4 128,13 kJ (986 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zapékací misku si vymažeme máslem. Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka a vyskládáme je vedle sebe, tak aby se částečně překrývala. Lilek lehce osolíme. Rajčata pokrájíme na měsíčky, žampiony a jarní cibulku na kolečka a rovnoměrně rozmístíme na lilek. Zalijeme zálivkou, kterou jsme si vyrobili smícháním jogurtu, vejce, bazalky, koriandru, prolisovaného česneku a špetkou soli. Mírně pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po 30 minutách přidáme natrhané plátky sýru a necháme dopéct.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 20.02.2021 - 19:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

To má být reklama na výrobky z obchodu,nebo recept?????

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty