Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninová polévka s červenou čočkou
Autor: neznámý
Datum přidání 20.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 3 brambory
  • 2 mrkve s natí v bio kvalitě
  • 1 petržel 
  • 1 plátek másla
  • 1 hrst pórku
  • 2 lžíce petrželky
  • kmín
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,83 g 44,52 g 1,38 g 997,38 kJ (238 kcal)
celkově 55,32 g 178,07 g 5,53 g 3 989,53 kJ (953 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si uděláme zeleninový vývar z natí mrkve. Do vroucí vody hodíme celé natě mrkve, které jsme před tím důkladně omyli. Poté si očistíme a nakrájíme zeleninu na kostičky. Po 10 minutách přidáme do hrnce brambory, kmín a sůl. Po dalších 5 minutách přidáme mrkev, petržel a propranou červenou čočku. Je-li zelenina měkká, vyjmeme nať z hrnce. Pórek a petrželku pokrájíme na drobno, přidáme do hrnce a dvě minutky povaříme. Na úplný závěr v polévce rozpustíme trochu másla, promícháme a můžeme podávat.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty