Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninová polévka s červenou čočkou
Autor: neznámý
Datum přidání 20.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 3 brambory
  • 2 mrkve s natí v bio kvalitě
  • 1 petržel 
  • 1 plátek másla
  • 1 hrst pórku
  • 2 lžíce petrželky
  • kmín
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,83 g 44,52 g 1,38 g 997,38 kJ (238 kcal)
celkově 55,32 g 178,07 g 5,53 g 3 989,53 kJ (953 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si uděláme zeleninový vývar z natí mrkve. Do vroucí vody hodíme celé natě mrkve, které jsme před tím důkladně omyli. Poté si očistíme a nakrájíme zeleninu na kostičky. Po 10 minutách přidáme do hrnce brambory, kmín a sůl. Po dalších 5 minutách přidáme mrkev, petržel a propranou červenou čočku. Je-li zelenina měkká, vyjmeme nať z hrnce. Pórek a petrželku pokrájíme na drobno, přidáme do hrnce a dvě minutky povaříme. Na úplný závěr v polévce rozpustíme trochu másla, promícháme a můžeme podávat.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty