Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžový salát s tuňákem
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 13.08.2014
Druh receptu Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g dlouhozrnné rýže parboiled
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 1 žlutá paprika nakrájená na kostičky
  • 185 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 lžíce kaparů
  • 100 g nakládaných žampionů
  • hrst bazalkových lístků
  • 10 ks cherry rajčátek nakrájených na měsíčky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • ½ ks cukety
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 23,12 g 65,11 g 7,30 g 1 686,59 kJ (403 kcal)
celkově 92,47 g 260,42 g 29,21 g 6 746,35 kJ (1611 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži uvaříme, scedíme ji, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Nakrájíme a orestujeme cuketu na malém množství olivového oleje. Vmícháme nakrájenou cibuli, papriku, oprané a okapané žampiony, kousky tuňáka, orestovanou cuketu, kapary, bazalku a rajčátka. Olivový olej promícháme s citronovou šťávou a přimícháme do salátu. Lehce osolíme a opepříme.

Příběh receptu

Zdroj: www.svet-zdravi.cz


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty