Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Plněná broskev s mandlemi
Autor: Raskenius
Datum přidání 18.03.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • jablka
  • sojové maso (kostky, nudličky...)
  • soja-smetana
  • broskvový kompot - půlky
  • mandle
  • bílé víno - pokud někdo chce
  • petrželová nať - čerstvá
  • agar agar
  • citron
  • hořčice
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Sojové maso necháme ve vodě nabobtnat a poté vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout a nasáknout. Poté přebytečnou vodu odlejeme stranou a maso najemno umeleme. (Někdy je potřeba, aby se dalo mlýt jej trochu ještě ve mlýnku provlhčit - použijeme odlitou vodu z vaření)Za postupného přidávání do vyšlehávané sojasmetany vyšleháme do jemné pěny,  kterou ochutíme bílým vínem, citronovou šťávou, hořčicí (doporučuji bez barviv a chemické konzervace) a s citem, jen aby pěna chytila podbarvení po hořčici.Jablka oloupeme (pokud možno keramickou škrabkou nebo nožem) zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 1.5 cm a dáme je na chvíli do vody s trochou citronové šťávy.Za pomoci sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme kroužek připravenou pěnou na kolečka jablek pěkně kolem středového otvoru. Dobře okapané broskve pak prohlubní po pecce nahoru posadíme na takto připravená kolečka jablek s pěnou. Za pomocí sáčku s vroubkovanou trubičkou pak na broskve ozdobně nastříkáme trochu pěny. Ozdobíme snítkou petrželky a oloupanou mandličkou (popřípadě jemně posypeme mandlovou drtí)Po vychlazení (kvůli sojasmetaně) přeleštíme celý povrch výrobku vychladlým tekutým agar agarem.

Příběh receptu

Pro slavnostní příležitosti výborný malý předkrm z ovoce, jemné pěny ze sojového masa. Je přizdoben mandlí a petrželkou. Povrch je potažen slabou vrstvou čirého agar agaru, který výrobek chrání před osycháním a dává mu potřebný lesk.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 18.03.2013 - 00:40

Teda pardón, ale podle vašich receptů bych asi nic neuvařila. Nějak to postrádá hlavu a patu..:)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty