Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený fenykl
Autor: neznámý
Datum přidání 04.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • fenykl
  • cibule
  • česnek
  • čerstvá rajčata (plechovková)
  • tvrdý sýr,
  • smetana(nemusí být)
  • sůl, popř.pepř,

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme na olej do hrnce a trochu orestujeme, fenykl si očistíme a nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli, orestujeme pak podlijeme trochou vody a necháme chvilku dusit do změknutí(trochu). Pak si vezmeme pekáček, trochu ho můžeme vymazat olejem, aby se nám nic nepřichytilo, do pekáčku dáme podušený fenykl s cibulí, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, na drobno nakrájený česnek podle chuti, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou(kdo chce) a posypeme trochou nastrouhaného sýru. Kdo by chtěl, může ještě přidat bylinky dle chuti. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme cca 20 minut na +-150-180°C. Podáváme s rýží, s kuskusem...podle toho co je doma a na co je chuť .)

Příběh receptu

Jednou jsem v obchodě objevila fenykl a vzniklo z toho tohle :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nákazy bakterií Listeria monocytogenes spojené s konzumací ryb uzených za studena

Za studena uzení pstruzi a lososi vyrobení v Estonsku jsou zdrojem onemocnění…

„Bezpečné a kvalitní potraviny na obou stranách hranic“

Projekt ČR a Polska byl zakončen. Cílem projektu bylo navázání spolupráce a…

Bez obalu v supermarketu?

Fikce nebo realita? Že by se bez obalový prodej mohl rozšířit i ve velkých…

Další zajímavé recepty